Jak si dokonale užít společné chvíle v anglickém stylu?

Publikováno : 2019-06-17 09:41:24
Kategorie : Vaření s Lanatura

Krásné počasí nás už všechny láká ven, posedět s rodinou, s přáteli nad výbornou večeří, udělat si piknik a být spolu.

Vybrali jsem pro vás naše dva velmi oblíbené anglické recepty - Marinované kuře s portugalskou marinádou Mojo de Ajo a Anglický chřestový salát s feta sýrem a drobenkou. Tyto recepty můžete servírovat společně na talíř jako hlavní chod s přílohou, nebo si je můžete dopřát každý zvlášť. Z jednoduchých ingrediencí snadno připravíte brilantní jídlo s rovnováhou chuti, s čerstvou vůní a lehkostí, které bude všem chutnat. Nechte se tedy inspirovat.



Marinované kuře s portugalskou marinádou Mojo de Ajo



Marináda na kuře - ingredience:

30 stroužků celých a oloupaných česneků

120 ml extra panenského olivového oleje

100 ml čerstvé limetkové šťávy

100 ml čerstvé pomerančové šťávy

1 lžička čerstvé majoránky nebo oregana

1/4 lžičky chilli

4 ks kuřecí prsa

1 špetka koriandru

10 min na přípravu, 1 hod.30 min. na pečení a přípravu marinády, 10 – 15 min. na grilování masa

A nezapomeňte marinovat kuře večer před grilováním! 

Postup:

1. Předehřejte troubu na 170 - 180 ° C

2. Stroužky česneku upečte v malém pekáčku na olivovém oleji dokud nebude velmi měkké a světle zlatavé

3. Vyjměte misku z trouby a nechte ji vychladnout 5 min., pak vmíchejte limetkovou a pomerančovou šťávu.

4. Vraťte česnek se šťávou do trouby, aby se vytvořila silnější omáčka na 20 min. Poté ji znovu vyjměte a nechte vychladnout.

5. Po vychladnutí rozdrťte česnek, aby se vytvořila pasta, a vmícháme chilli, oregano nebo majoránku (jsou to podobné bylinky, vyberte jednu z nich).

6. Kuřecí maso vložte do marinády, přikryjte ho a nechte v chladničce nejlépe přes noc odpočinout. Trochu marinády si ponechte na den grilování. (pokud zůstane pasty více, nevadí, v chladu vydrží až 1 měsíc, využijete ji jindy na přípravu masa či ryb, k zelenině se moc nehodí).

7. Rozehřejte si gril tak, aby zmizely úplně plameny a uhlí bylo již jen žhavé.

8. Marinované kuřecí maso položte na lehce naolejovaný gril, pečte ho asi 5 – 6 min. po obou stranách

9. Kuřecí maso nechte 2 min. před podáváním odpočívat, můžete ho potřít zbylou marinádou Mojo de Ajo a posypte čerstvým koriandrem

Anglický chřestový salát se sýrem feta a strouhankou

Chřest

Ingredience:

400 g chřestu

200 g feta sýru

150 g listů špenátu

1 ks šťavnatého citrónu

6-7 ks větších stroužků česneku

150 g tvrdšího chleba

1 špetka soli a pepře, olivový olej

- 30 min na přípravu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 ° C

2. V kuchyňském robotu si rozdrťte chléb na menší kousky, jen chviličku, aby nebyl úplně rozmixovaný

3. Chlebové drobky vložte do pekáčku vypodložený pečícím papírem, přidejte stroužky česneku pro vůni, pokapejte olivový olejem, přidejte sůl a pepř dle chuti, pečte 15 min. do zlatavé barvy. Několikrát chléb za pečení promíchejte

4. Připravte si pánev, zahřejte ji na střední teplotu, přidejte olivový olej. Zatímco se pánev zahřívá, zkraťte si chřest a položte ho vedle sebe na pánev. Nezapomeňte chřest obracet, aby byl propečený po všech stranách a nepřipekl se

5. Jakmile se chřest zbarví, pokapejte ho citrónovou šťávou s trochou kůry

6. Listy špenátu vyložte dno talíře, vytvoříte tak podklad pro upečený chřest, který na něj pokladete. Posypte ho připraveným a rozdrceným feta sýrem. Opečená strouhanka z chleba spolu s česnekem přijde jako poslední, s trochou mrholení olivového oleje a několika vločkami mořské soli, které jsou roztroušeny nad chřestem


Dobrou chuť přeje La natura

Sdílet tento obsah

Přidat komentář

 (s http://)

Uvedeno v magazínech