Bankovním převodem
Platební kartou
Dobírkou
PPL 150Kč
Osobní odběr ZDARMA
Toptrans přeprava nábytku 1200Kč
Veškerý nábytek posíláme balený na paletě.
Zasíláme i na Slovensko.
Publikováno :
2019-08-20 13:56:02
Kategorie :
Příběhy
, Tipy na dárky
, Trendy
, Vaření s Lanatura
Léto ještě zdaleka nekončí. Máme pro vás 2 domácí recepty, které můžete nabídnout na zahradní párty, nebo si je připravit jen tak pro dobrou náladu. Ten první vám osladí sluníčkové odpoledne a ten druhý osvěží.
Jablečné potěšení v listovém těstě se a ostružinami
Ingredience:
2-3 ks větších sladkých jablek
275-300 g svinutého předpřipraveného listového těsta
1½ pol. lžíce meruňkového džemu
10 ml studené vody
Mletá skořice na posypání
8 ks ostružin na ozdobu
- 10 min. na přípravu a 15 minut na pečení
- 4 porce
Postup:
1) Předehřejte troubu na 180 °
2) Vychlazené těsto z lednice rozbalte a nechte chvilinku rozvinuté odpočinout.
3) Připravte si plech, vyložte pečícím papírem.
4) Těsto rozdělte na 6 dílů, každý přibližně o rozměrech 13 cm x 12 cm.
5) Jablka oloupejte, odstraňte jadřince, rozkrojte na čtvrtiny, pokrájejte na tenké plátky, jak jen to půjde, abyste jich měli dostatek.
6) Plátky jablíček pokládejte na díly těsta do 2 řad tak, aby se malinko na středu překrývala. U krajů nechte 1 – 1,5 cm, aby se těsto při pečení mohlo zvednout a vytvořit okraj koláče.
7) Nyní si vezměte malou pánev a zahřejte meruňkový džem s trochou vody. Konzistenci nechte hustší. Zahřátým džemem potřete ještě jablka po povrchu. Koláč dostane ještě lahodnější chuť. Připravené koláče položte na plech.
8) Pečte 15 min., jablíčka by měla změknout a okraje koláčů budou krásně zlatavé. Ještě teplé koláče po vyndání z trouby posypte voňavou skořicí a při servírování můžete navrch přidat ostružiny z vaší zahrádky.
Náš tip :-)
I když tyto koláče jsou samy o sobě velmi chutné, doporučujeme přidat na talířek ke koláči krémovou zakysanou smetanu s trochou vanilkového cukru, nebo podávat s teplým vanilkovým pudinkem.
Tak vám všem přejeme dobrou chuť a ať se koláč podaří!
Rozmarýnová limonáda
Ingredience:
1,5 l vody
240 ml šťávy z citrónů
1 ks citrónu na pokrájení do limonády
120 g agávového nektaru
6 snítek rozmarýnu + na ozdobení
špetička soli
Postup:
1) Přiveďte 1 l vody v hrnci k varu
2) Jakmile probublává, odstavte ji z plotny a přidejte rozmarýn a malou špetičku soli (věřte nám, nejlepší domácí rozmarýnová limonáda musí obsahovat malou špetičku soli)
3) Přiklopte hrnec pokličkou a nechte rozmarýn 1 hodinu louhovat, aby mohl nabrat tu nejlepší bylinkovou chuť
4) Po té odstraňte rozmarýn, sirup přeceďte a nechte vychladit na pokojovou teplotu
5) Vmíchejte citrónovou šťávu, agávový nektar a přilijte dalších 400 ml studené vody. Zbylých 100 ml vody si nechte v zásobě, stejně tak citrónovou šťávu a agávový nektar, podle toho, až ochutnáte limonádu a dle chuti usoudíte, jak silnou limonádu chcete mít.
6) Limonádu nechte ještě odležet, důkladně vychladnout v lednici
7) Do džbánu s limonádou nakrájejte kolečka citrónu na ozdobu, vložte rozmarýn a před podáváním ještě kostky ledu.
A je to
Uvedeno v magazínech