Jak chytře zkrášlit malý prostor

Publikováno : 2018-03-09 15:41:35
Kategorie : Trendy

Vlastníte menší byt a cítíte se stísněně? Poradíme vám, jak opticky dodat místnostem vzdušnost, velikost a zároveň moderní vzhled. Máme pro vás tři tipy, díky kterým získá váš interiér úplně jiný rozměr a šmrnc. Pojďme společně chytře zkrášlovat!

Zrcadla zdvojnásobí prostor

Zrcadla jsou v případě malých prostorů nejlepším možným řešením, proto je uvádíme hned jako první. Odraz v nich vám dá pocit, že je místnost jednou tak velká.

Zrcadla v malém prostoru

Takže čím větší zrcadlo umístíte na zeď, tím většího zvětšovacího efektu docílíte. Strach tedy nemusíte mít ani ze zrcadla přes celou šířku stěny. Před něj pak umístěte nábytek. Pro jistotu. Aby vám vaši známi nechtěli procházet zdí a neskončili s nabitým nosem ;-)

Kouzlo světlých barev – zvětšující efekt

Je všeobecně známo, že tmavé barvy zmenšují a světlé zvětšují. Výjimkou není ani šatník, černá barva je stále velmi oblíbená :-D Zpět ale k interiéru. Pokud jej chcete opticky zvětšit, namalujte zdi bílou, světle žlutou, oranžovou nebo zelenkavou barvou. Větší kusy nábytku zvolte také spíše v jemných odstínech. Zvýraznit je pak můžete barevnými a hravými polštářky a potahy. Určitě nezapomeňte ani na dostatečné světlo. Nechte jej v plné síle pronikat zvenčí a doplňte jej řadou lampiček a lustrů, které, když se zešeří, vytvoří ráj na zemi.

Světlé barvy zvětšují prostor

Nepřehánějte to s nábytkem a doplňky

Jen tak zanecháte v místnosti vzdušnost a prostor. Je nám jasné, že ta velikánská pohovka by byla tak pohodlná, ale proto potřebujete i řádnou velikost interiéru. I s malými věcmi lze zahrát velké divadlo. V této oblasti buďte tedy spíše umírnění a „nezaplácávejte“ celý byt květinami, dekoracemi a spoustou nábytku. Malý prostor je sám o sobě útulný, zde nemusíte příliš kouzlit, dejte mu naopak nadechnout volnosti.

Méně je někdy více, u doplňků to platí na 100%

Když si to shrneme, v chytrém zkrášlování malých prostor vám pomohou zrcadla, světlé barvy, dostatek světla a menší nábytek a dekorace. Tím docílíte úžasného optického zvětšení a i malý byt bude rázem vypadat jako palác.

Sdílet tento obsah

Přidat komentář

 (s http://)

Uvedeno v magazínech